Saturday, 24 December 2011

peringatan kepada peminat KPOP :)

assalamualaikum

rileks2, tarik nafas~~hembusss~~~fuhh..aku bukan nak marah2 or kutuk2 okey, chill3, sebenarnya aku pon minat jugak KPOP ni, hari2 duk ulang lagu2 korea neh, hehe tapi takdelah sampai fanatik giler2..korang mesti hafal kan lagu2 korea? alaa..samalah kita, tapi kita kena ingat hiburan kat dunia ni haruslah berpada-pada,,sajauh mana pun kita minat artis2 ni, jangan sampai kita mengagungkan mereka berbanding Allah s.w.t. dan nabi Muhammad s.a.w yang kita sanjungi, mereka tu (artis2), hanyalah manusia biasa seperti kita, makhluk ciptaan Allah s.w.t dan jangan sampai kita melupakan agama kita ek, jangan sampai kita mengabaikan rohani kita yang semakin kontang ni. nak dengar lagu? dengarlah, nak hafal lagu?hafallah, nak tengok cerita korea? tengoklah (tp kalau yg kissing scene or scene2 yg 18SX tu,,skip2 lah ye..maksiat mata tuh!lagipon, kesian kat hati kita..huhu),,

TAPI kita topup lah balik IMAN kita dengan baca alQuran tiap2 hari, bila masuk je waktu, pergi solat cepat2, pastu sambunglah balik, tak susah kan? dare yourself to do all those things ya :)) marilah bersama2 kita perbaharui iman kita dan perbanyakkan istighfar,
semoga kita sentiasa berada di landasan yang benar,
Ya Allah..bimbinglah hati-hati kami….sesungguhnya kami hanyalah hamba yang sering kali alpa dan lalai…
Ya Allah…janganlah KAU palingkan hatiku setelah KAU berikan hidayah kepada kami…amin…
p/s: peringatan untuk diri sendiri jugak...peace 


Thursday, 22 December 2011

UPSR->PMR->SPM

bila diriku dilambung ombak boring yang melampau, barulah aku update blog ni, haha,, hari ni result PMR keluar kan? "wep, ko dapat berapa A?", "wei, camne result?" dan banyak lagi lah soklan yang seumpanya yang ditujukan kepadaku..itu suatu ketika dahulu,,hehe,,masa muda2 dulu,,sekarang ni, haramjadah kalau ada orang tanya aku lagi pasal result periksa ni, memang aku sekeh jugak,,


aku ingat lagi, masa aku amek UPSR dulu, orang cakap, UPSR lah penentu jalan yang kita bakal pilih,,tapi bila amek PMR, orang cakap, PMR lah yang menentukan kemana kita lepas ni, tapi bila dah SPM, orang cakap, SPM lah yang menentukan hala tuju hidup kita yang sebenar,,tapi, bagi aku, SPM tak penting sangat pon..KENAPA?? sebabnya aku masuk UTP bukan guna result SPM, aku guna result trial..hahahhaha,,result SPM wat pekasam je kat rumah,,ngeh3,,tapi ingat satu perkara, semua yang ditentukan Allah pasti ada hikmahnya, result tak okey pon, ada hikmahnya..peace!!

“Tiada seorang muslim yang berdoa dengan suatu doa yang tiada dalam dirinya dosa, atau memutuskan silaturahim melainkan Allah akan memberikan kepadanya salah satu dari tiga perkara: sama  ada doa itu disegerakan makbul atau disimpan untuk  diberikan pada hari akhirat, ataupun dijauhkan  keburukan yang sepadan dengan doa tadi.” ( Riwayat Ahmad, al-Bazzar dan Abu Ya’la dengan sanad yang sahih ).

so, jangan sedih2 ye,,chill..P/s peringatan untuk diri sendiri jugak :))

Sunday, 27 November 2011

jangan cepat melatah

aku suka sangat quote ni, so jangan cepat melatah sekiranya kawan2 kita menegur..
------------------------------------------------------------------------------------------------------
❤ Jangan kau sangka kawanmu yang sering menegurmu itu adalah orang yang paling bertaqwa 
❤ Jangan kau fikir kawanmu yang sering menasihatimu itu adalah manusia yang tak diuji 
❤ Jangan kau ingat kawanmu yang tegas beragama itu adalah manusia yang paling sempurna

Hakikatnya ..~ 

❤ Dia menegurmu untuk mengingatkan dirinya juga 
❤ Dia menasihatimu untuk dirinya turut berjaga-jaga 
❤ Dan dia bertegas dalam perkara agama kerana risaukan bahang api neraka 
❤ Kawanmu itu bukanlah MALAIKAT
❤ Dia juga MANUSIA 
❤ Bersangka baiklah , dia sebenarnya mahu memimpinmu masuk ke syurga bersama-sama (✿◠‿◠)



Friday, 18 November 2011

kala malam bulan mengambang

mengambang?aikk, bulan tak mengambang pon malam ni?haha,,tipu je, takde apa yang mengambang lor, badan mengembang ada ah(isu sensetif neh)..hahaha,
oitt,,dietku dah hancuss,,ngeee

okey3, it's time to be serious meh, no play2 around anymore,,final dah makin dekat, tapi aku tak prepare apa pon lagi. Hurmm..entahlaa, bila aku dengar lecturer aku duk komen pasal batch aku teruk (sometimes die ckp paling teruk, adoyaiii), aku rasa fed up lah pulak, sedihh tauu, geram pon ada gak, marah pon terselit sama~~tapi takpe, aku buat2 tak ingat jelah, senang citer,,ngeh3
Belajar DIAM dari banyaknya BICARA 
Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN
Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG 
Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN 
Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN 
Belajar TAWAKKAL dari UJIAN 
Belajar REDHA dari satu KETENTUAN..
okey, aku blah dulu ya bhaaa..tata

Tuesday, 1 November 2011

baru baru baru!!

huh? apa yang barunya??
haha, takde apa pon sebenarnya, saja2 nak kecoh sebab tak tahu nak tulis entri pasal apa, okey, sebenarnya aku tipu, memang ada apa2,,ngeh3,,aku tukar handphone baru, baru je tadi pegi amek kat kedai kat taman maju tu haa..aku beli CORBY 2 dengan harga RM290 sekali ngan memory card! haaa..murah kan?? dah merata aku ngan hawa duk cari benda alah ni, last2 jumpa la jugak yang murah..huhu..alhamdulillah..okey, got to go, nak study, esok ada 2 test and 1 quiz,,wish me luck!! tata :p

aku punya warna PINK!!

Saturday, 29 October 2011

HAWA yg ngek

setelah sekian lama aku tak update blog aku ni, akhirnya hari ni tebukak jugak pintu hatiku untuk mengupdatenya..haha..entri ni aku nak crita pasal housemate aku yg sorang ni, nama beliau HAWA NABILAH!!adoiyaii, aku rasa hari ni beliau boring la kot, dari tadi lagi duk sibuk edit gambar, pastu wat muka tak bersalah ja beliau gi tepek (tampal) kat wall fb aku,,haha,,

haaaa..kan dah tak pasal2 ja aku jadi 'The Most Wanted Criminal' hahaha
okey, bye,,nak study dulu,,next week exam boh,,huarghh

Wednesday, 24 August 2011

selamat hari raya!!


godaan suara, godaan suara, 1, 2, 3..testing,,
hai!!!SELAMAT HARI RAYA!!!

selamat hari raya maaf zahir dan batin :)
sedar tak sedar, hari ni dah 25 ramadhan..rasa macam baru ja start puasa, tup tup dah nak habis dah, dah nak raya dah pom..hurmm..esok aku balik rumah! dan esok jugak ada test Programming. tu yang kacau jiwa tuh..tak syiok laa bhaiii~~
c++ pon beraya jugakk..huhu

ngeh3..
tak sabar nak balik esok, habis je test pukul 2, aku terus chow!! 

Tuesday, 23 August 2011

baru ku sedarrrrrr

pada suatu malam yang tenang, sedang aku asyik membuat latihan Programming,,,tiba-tiba..
suara Sam Bunkface yang menyanyikan lagu 'fine' kedengaran ditelingaku. Aku terdiam. Aku memandang kiri dan kanan berkali-kali mencari arah suara tersebut. Oh. dari laptop aku rupanya..ngeh3..(alaa..baru je nak berangan) aku apa lagi..layannnn~~
aku baru perasan yang suara dia lebih kurang suara Greenday..alahai,,cair akuuuuuuu~~~
help me!!i'm melting~~


yang ni eden tak kenal..hoho


tunggu i yaaaa.. *winkwink

Friday, 12 August 2011

BloG BerSawanGGg!!

peninggggg~~~
ni bukan setakat bersawang ni,,dah kira berpuaka pon boleh jugak..haha
dah lama gila tak update..busy laa bro~~
aku rasa dah berabad aku tak sentuh kalkulator aku..ish2
assignment memang jeles ngan aku, dia datang tanpa belas kasihan huh!


Tuesday, 31 May 2011

masalahhhhh @_@

yang jadi masalahnya, laptop ak ni gila cket..eh, bkn laptop laa..tp internet connection yg slow..


aku takleh nak login pape pom..skali dah sign out, takleh nak login balik..kalu nak login jugak, kena guna broadband laa..sebelum ni okay laa lagi sebab aku tak sign out lagi account fb aku kat mozilla..kat google chrome ngan  IE memang dah lama dah logout sebab member aku nak login die punya, tapi takleh,,hehe,,tak dapet laa den nak nolong,,tapi, ni yang kat mozilla pon di log outnya..adei,,merana keboringan laa aku..nak tunggu broadband balik..haha..takpelaa, layan netlog laa jap,,takpon tengok maharaja lawak kat youtube..ngeh3

aikk, sjk ble lak ak minat maharaja lawak lak ni??

GO SEPAH!!!







Monday, 30 May 2011

i'm bored :(


yelaaa..nak study doh nie,,study kat fb ngan blog,,wahhahahaha
alaaa..SEM 2 ni, aku rasa sume subjek cam boring jer,,

PROGRAMMING
ENGLISH II
THINKING SKILL
ISLAMIC STUDIES

haaa...ni laa list subjek yg aku amek SEM ni..yang islamic studies tu, takde laa boringg sangat sebab ustazah best..garang tapi best ah,,baru laa terPUSH sikit nak study..hehe
kalau thinking skill ngan programming tuh,,damn! bedtime story kot..haha


tapi, walau macam mana boring pon subjek tuh, aku tengah semangat nih!! maklumlaa, SEM baru laa katakan..study, study, study,

Sunday, 29 May 2011

ada tapi takde =.='

kenapa entri ni cam pelik jer bunyinyer??biar jer laa..just nak post benda ni jer...hehe, aku pon  tak tau laa nape yang aku bleh tergelak2 baca statement yang aku jumpa kat fb ni,,tapi ni sume adalah realiti hidup :)


usia remaja: ada MASA ,ada TENAGA,tp takda DUIT


usia bekerja: ada DUIT,ada TENAGA,tp takdak MASA


usia tua: ada MASA,ada DUIT,takdak TENAGA......








Wednesday, 25 May 2011

keGEGElan teMan rUmAh kuss

teman rumah?? HOUSEMATE laaa..apa lagii..hehe
yeeee..diorang memang sangat GEGE, aikk, GEGE pon tak paham ke? eish, tanya laa sape2 orang klate, kalau die cakap tak tau jugak, hempuk kepala die ngan kerusi, meja pon takpe gak, baru tragik sket..haha
meh aku perkenalkan sorang2 eh..okey2 mula ngan rumate aku ek

IZZATY

die ni laa AJK hiburan kat umah ni,,potpet2 25 jam..mulut die akn brenti bila die tido jer..haha..bangun jer, trus bunyi..eish, xdapet nk nolong..

MIRA
die ni plak, ada style2 minah saleh sket..dari bab mkn smpailaaa bab bercakap..haha,,ak ase die ni tersilap amek course kot..sepatutnya die amek course yg ad bau2 bacang ngn mknn..hehe..sume psl nutrient mknn die tau..xpyh nk google laa..tnya jer die..ngeh3

LEAYA

mak aihh,,minah nie..susah gler nk cri gmbar die yg posing straight cm ni..sume gambar die kepala senget..alaaa, ak xnk laa laa letak kt blog ak ni gmbr senget..nnti dengan korang skali TER senget jugak..haha, leaya BEKENG tp 'dlm hati ada taman' snsetif gak tuss..huhu

NAD
heeee..gerammnya ak, ak pon dah xtau mna nk cekau gmbr die nie, last skli ak amek jer laa gmbr msa annual dinner dlu,,hehe,,die pkai tdung merah..wahahaha,,crik ah sndiri..die ni fanatik ngn K POP..ak lak fanatik ngan KRO POP lekor..haha..NAD the BOS!!tabikk spring!haaa

NISAH
hahahaha,,ak dh blur sgt dah ni..tbe2 ak jmpa gmbr ni kt laptop ak..stu pon xde gmbar nisah ni..hahaha..nk amek kt fb pon sume dh diprivatekn gmbr die..PADAN MUKA nisah..ksian nisahhhhh :(

FATIHAH
hok duk blake tuh..haahaha..die skali kos ngn ak, so, sem 2 ni, kitorg g kls skli laa skmo,  ngn hawa jgop..die ni, jenis ngok laa jgop kdg2, ak pon apa lagi..join skaki ah..haha

HAWA
hawa nabilah..ex LDP kat mrsm jeli..yg pkai tdung itam..hahaha,,mmg nampk ah ciri2 LDP tuh..dgn garangnya, tp ble senyum, cair abih taik mata,,hahaha,,sweet jaw

ATEH

nama die fathilah, tp panggil ateh jer..orangnya lembut jew..ateh slalu pening2 lalat..blur skmo..nk ketuk pon xsmpai ati..kesian,,hahaha,,

AFIQAH

die ni, asyek busy jer..jarang2 lekat kat umah...PM pon cnfirm nangis tgk die ni, busy sgt,,hahaha,,kalu ad kat umh pon, kje die, ngadap laptop baca novel kat http://penulisan2u.blogspot.com/ ni jer laa aktviti msa lapang beliau..hehe
gmbar ni diambik msa dia kecikk.,kuikui

hadoiii, penatnya aku nak cari gambar sorang2, bukan senang tau, diorang ni sume macam pemalu sikit..hehe..tipu jer..hahahha..okey laa..letih dah,,uaaarghhh!! mengantuk laa pulak, ok, chioa!!











Tuesday, 24 May 2011

BUDAK HILANG!!!


URGENT!!

KEPADA SESIAPA YANG TERJUMPA BUDAK INI, SILA HUBUNGI PIHAK POLIS DENGAN SEGERA. KERJASAMA DARIPADA SEMUA PIHAK AMAT DIPERLUKAN.

segala butir2 peribadi adalah seperti berikut:

NAMA: nor fazleen zakaria (biasa dengan panggilan FAZLEEN RONGAK)
NO. SURAT BERANAK: *mna ak tau, tnya dye sndiri ah nnti,,hehe
TEMPAT BELAJAR: tadika puncak perdana( pendidikan khas kot)
HEIGHT & WEIGHT : xsure laa plop, msa hilang 2 kecik lg, skrg dh tua kot..ngeh3


kanak2 ini dipercayai hilang semasa ibunya sedang sibuk membeli belah di pasaraya KB mall. mangsa dipercayai telah dibawa lari oleh seorang lelaki yang berpewatakan mencurigakan.

lelaki ini disyaki terlibat dlm kes penculikan knk2 tersebut

mangsa dipercayai telah dipujuk dengan sebutir lolipop oleh lelaki berkenaan. mangsa terlompat2 seperti monyet termakan cili selepas mandapat lolipop tersebut. keadaan ini langsung tidak menimbulkan kecurigaan kepada pengunjung lain kerana sememangnya mangsa suka melompat2 dan sangat mahir dalam membuat aksi LOMPAT JAUH..(penulis nk ngilai jap deh..WAHAHAHAHAHAHA). maaf, ok, kte smbung eh, mangsa juga pernah digelar sebagai RATU LOMPAT JAUH semasa di MRSM PENGKALAN CHEPA. ibu mangsa hanya menyedari kehilangan mangsa sejam kemudian dan terus membuat pengumuman di kaunter, namun, setelah beberapa jam, mangsa gagal dijumpai, ibu mangsa terus membuat laporan polis.


gmbr ini tlh berjaya dirakm oleh CCTV yg trdpt d KB MALL

 kepada orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat tentang kehilangan kanak2 ini, anda diminta untuk menghubungi spe2 jer lah..hahahahha-TAKBERNAMA


i'm bAck!!

yaaa..lama dah tak update blog ni, maklumlaa,,busy ngan exam, pastu, balik umah plak takde internet, bangang punyer budak, kable letrik pon nak curi ke?? eish, yang susahnya, akuuuu jugakk,,hahaha, 
yupp!sekarang dah bleh on9 balik sebab aku dah ada kat UTP,
iyaaa..inilah UTP terchentai..ngeh2


yang bestnyer, internet free kat cni bhaii, tapi a bit slow laa,,neva mind ah, janji bleh on9,,ok, stop sini ah, entry ni just to inform that I'M BACK!! cioa!

Tuesday, 3 May 2011

farisya dah bertukar jadi AVATAR!!

eh...kenapa botak nieee??? haaa..bdop kecik ni dah takder rambut laa..dah macam laki laa pulak..aduss

avatar the last bender..hehe

hahahaha..last2, botak jugak ank sedare aku ne..alaaa, xsempat nak tengok dia masa ada rambut lagi..sdeyh nyeee..tengok pon dalam gambar jer..adeii, rindunya nak balik rumah..eisy, lupa pulak, farisya botak sebab bercukur laaa (aqiqah) bukan pape pomm..hehehe

alalalala..bagosnyaa..rndu ko pok su pik laa plop..nk kol ah kjp..hehe
 ehem ehemm..nak tahu lebih lanjut pasal aqiqah??
baca laaaaaa....ZZzzzzz
PENGERTIAN ‘AQIQAH
  • ‘Aqiqah ialah sembelihan binatang an‘am yang dilakukan kerana menyambut kanak-kanak yang baru dilahirkan sebagai tanda kesyukuran kepada Allah subhanahu wata‘ala
HUKUM MELAKUKAN ‘AQIQAH
  • Hukum melakukan ‘aqiqah ialah sunnah mu’akkadah bagi orang yang menanggung sara hidup kanak-kanak tersebut. Jika anak itu lelaki disunatkan menyembelih dua ekor kambing, manakala jika anak itu perempuan disunatkan menyembelih seekor kambing. Binatang seperti lembu, kerbau atau unta boleh dibahagikan kepada tujuh bahagian.
 WAKTU PELAKSANAAN ‘AQIQAH
  • Waktu melakukan ‘aqiqah adalah dari hari kelahiran kanak-kanak itu sehinggalah ia baligh. Masa yang paling afdhal untuk melakukan ‘aqiqah adalah pada hari ketujuh kelahiran kanak-kanak tersebut. 

  • Sabda Rasullullah sallallahu ‘alayhi wasallam:
كُلُّ غُلاَمٍ رَهِيْنَةٌ بِعَقِيْقَتِهِ تُذْبَحُ عَنْهُ يَوْمَ سَابِعِهِ , وَيُحْلَقُ وَيُسَمَّى .

Maksudnya: 
"Setiap bayi itu tergadai dengan ‘aqiqahnya. Disembelih untuknya pada hari ketujuh dan dicukur kepalanya dan diberi nama."
(Riwayat Abu Daud)

 SYARAT ‘AQIQAH
  1. Berniat ‘aqiqah ketika menyembelih.

  2. Hendaklah binatang tersebut tidak ada cacat yang boleh mengurangkan dagingnya serta sampai umur. 
 PERKARA SUNAT SEMASA ‘AQIQAH
  1. Berdoa semasa hendak menyembelih: 


     بِسْمِ اللهِ ، اَللهُ أَكْبَرُ ، اَللَّهُمَّ هَذَا مِنْكَ وَإِلَيْكَ عَقِيْقَةٌ ... (sebut nama anak)
    Maksudnya: 
    "Dengan nama Allah, Allah Maha Besar. Ya Allah, binatang ini daripada-Mu dan kembali kepada-Mu, ini ‘aqiqah…".

  2. Menyembelih ketika matahari sedang naik.

  3. Daging ‘aqiqah dimasak terlebih dahulu sebelum disedekahkan. 

  4. Tidak mematah-matahkan tulang-tulang daripada binatang ‘aqiqah, hanya mencerai-ceraikan sendi-sendinya. 

  5. Menyedekahkan daging ‘aqiqah kepada fakir miskin. 

  6. Memasak daging ‘aqiqah dengan cara gulai manis untuk dihidangkan kepada tetamu. 

PERKARA YANG PERLU DILAKUKAN KETIKA MENYAMBUT KELAHIRAN ANAK
  1. Mengazankan di telinga sebelah kanan anak yang baru lahir. 

  2. Membaca iqamah di telinga sebelah kirinya. 

  3. Membaca doa di kedua-dua belah telinganya, contohnya membaca surah Al-Ikhlas.  

  4. Menyapu lelangit kanak-kanak tersebut dengan benda-benda yang manis seperti buah tamar atau pisang. 

  5. Menamakan kanak-kanak tersebut dengan nama-nama yang baik pada hari ketujuh kelahirannya.  

  6. Mengadakan jamuan dan doa kesyukuran sempena kelahirannya. 

  7. Mencukur rambut kanak-kanak tersebut selepas menyembelih ‘aqiqah untuknya. 

  8. Memberi sedekah emas atau perak seberat rambut kanak-kanak yang dicukur itu atau wang yang sama nilai dengan emas atau perak tersebut. 
  9. Menyedekahkan daging ‘aqiqah kepada fakir miskin.

HIKMAH ‘AQIQAH
  1. ‘Aqiqah mengandungi beberapa hikmah, antaranya:
  2. Sebagai tanda kesyukuran kita kepada Allah kerana telah mengurniakan anak.
  3. Untuk mengisytiharkan kepada masyarakat umum tentang anugerah yang dikurniakan oleh Allah.
  4. Untuk memulakan kehidupan anak dengan perkara-perkara kebaikan. 
  5. Mengeratkan hubungan silaturrahim antara ahli-ahli masyarakat dengan keluarga yang dikurniakan anak.
  6. Melahirkan rasa kegembiraan kerana mendapat zuriat yang menepati sunnah Rasulullah.
 Perbezaan antara ‘aqiqah dan qurban.
Terdapat beberapa perbezaan antara ‘aqiqah dengan qurban: 
  1. ‘Aqiqah tidak terikat pada masa tertentu, sedangkan qurban dilakukan pada masa-masa tertentu, iaitu selepas sembahyang dan khutbah Hari Raya ‘Aidil Adha hingga 13 Zulhijjah. 

  2. Daging ‘aqiqah boleh diberi milik kepada orang kaya manakala daging qurban hanya boleh diberi kepada fakir miskin. 

  3. ‘Aqiqah dilakukan sempena menyambut kelahiran anak sebagai tanda kesyukuran kepada Allah, manakala qurban dilakukan kerana memperingati peristiwa pengorbanan Nabi Ibrahim dan anaknya, Isma‘il. 

  4. Daging qurban sunat disedekahkan secara mentah, sedangkan daging ‘aqiqah sunat disedekahkan setelah dimasak.




Sunday, 1 May 2011

kacau

You can never go home again, but the truth is you can never leave home, so it's all right.  ~Maya Angelou


hurmmm...aku pon tak tahu laa kenapa hatiku kacau sangat akhir2 nie..mungkin stress sebab nak exam?entahlaa..tapi aku rasa hidup aku macam robot sebelum ni, macam takde perasaan, tapi sekarang??? entahlaa tapi, yang pasti, aku memang dah tak sabar sangat2 nak balik..aku dah rindu sangat dengan maa and ayah,,


adik beradik aku pon sume ada kat rumah kecuali abe madi..hmmm..lagi satu, setiap kali aku duk sorang2, mesti aku teringat kat kawan2 kat pc dulu..walaupon diorang tu ngoks cket, tapi aku selesa..aku nak jumpa korang sume!!! lynn, erah, yea..rindu nak amek gambar ngan sep mg, pastu posing gaya2 hok ngok ngek..sume tu tinggal kenangan 



Friday, 29 April 2011

aPa Dah jaDi pAdA FACEBOOK???

ahaaa..korang agak2 laa kan, apa yang yang dah jadi dengan facebook?? apa masalahnya??facebook dah nak dihapuskan ke?
ehemm...sebenarnya, aku tengah pelik ni, kenapa aku tak boleh nak login ke fb..padahal internet connection okey jer,,laju dowh..tapi tak boleh nak buka,,pelik bin ajaib betul..kemungkinan2 yang duk tengah berjoget lambak kat dalam kepala otak aku ni ialah :
1. mark zurkenberg merajok sebab aku tak reply mesej die(hahahaha..gurau jer)
2. Allah sayang kat aku(Dia nak bagi petunjuk yang aku kena belajar..menghadap BOOK bukan faceBOOK!!)
3. memang betul fb dah nak tutup
4. laptop aku dah bosan dengan fb(ari2 ak on9 fb..hehe)
5. UTP block fb..hehe..maklumlaa kan FINAL EXAM lagi 5 hariiiiiii!! STUDY!!

sedihhhh...xthu nak wt ap...

hmmm...nk study, tp xde mood..=.='

Thursday, 28 April 2011

lOgiK???

boring??? ye ke boring???.haaa,,,baca lawak nie..hehe..
hahahahahahha..aku tak habis lagi gelak..



Ada dua orang gadis yang cantik. Salah satu dari mereka cara berfikirnya Matematik (M) dan yang satu lagi cara berfikirnya menggunakan Logik(L). Mereka berdua berjalan pulang melalui jalan yang gelap, dan jarak rumah mereka masih agak jauh. Setelah beberapa lama mereka berjalan, tiba-tiba
mereka perasan ada seseorang sedang mengekori mereka...

M : Awak perasan tak ada seorang lelaki yang sedang berjalan mengikuti kita kira-kira sejak tiga puluh lapan minit yang lalu? Aku kuatir dia bermaksud jahat.

L : Itu hal yang Logik. Aku rasa dia nak merogol kita la.

M : Alamak, dengan kecepatan berjalan kita seperti ini, dalam waktu 15 minit dia akan berjaya tangkap kita. Adoh hai, apa yang harus kita buat?.

L : Hanya ada 1 cara logik yg harus kita lakukan, iaitu berjalan lebih cepat.

M : Itu tidak banyak membantu laa, macammana ni.

L : Tentulah tidak membantu, Logiknya kalau kita berjalan lebih cepat dia juga akan berjalan lebih cepat.

M : Jadi, apa yang harus kita lakukan? Dengan kecepatan kita seperti ini dia akan berhasil menangkap kita dalam waktu dua minit setengah je lagi...

L : Hanya ada satu langkah Logik yang harus kita lakukan.. Engkau ikut jalan kiri dan aku ikut jalan kanan.

Setelah kedua gadis itu berpisah.. Ternyata lelaki tadi mengikut langkah si gadis yang menggunakan logikal (L). Gadis matematik (M) tiba dirumah lebih dulu dan dia kuatir akan keselamatan kawannya.

Tidak berapa lama Gadis Logik (L) datang.

M : Oh Syukur ya Allaaaaah.. Kawan aku tiba dengan selamat, Eh macamana cerita engkau kena ikut oleh lelaki tadi?

L : Yelah, Setelah kita berpisah dia terus mengikuti aku.

M : Ya.. ya.. Tetapi apa yang terjadi kemudian dengan engkau?

L : Sesuai dengan logik aku, teruslah aku lari sekuat hati dan lelaki itupun lari sekuat tenaga jugak.

M : Dan... dan..

L : Sesuai dengan logik, dia berjaya mendekati aku ditempat yang gelap...

M : Jadik.. Apa yang engkau lakukan?

L : Hanya ada satu logik yang dapat aku lakukan, iaitu mengangkat kain aku tinggi-tinggi sampai nampak seluar dalam.

M : Alamak... jadik apa yang dilakukan lelaki tadi?

L : Sesuai dengan logik... Dia bukak tali pinggang, bukak zip dan londehkan seluarnya...

M : Alamak... jadi apa yang berlaku?

L : Logik bukan, kalau gadis yang mengangkat kainnya larinya lebih cepat dari pada lelaki yang berlari sambil seluarnya terlondeh, langkah aku besar, tapi dia macam orang yang masuk pertandingan lari dalam guni... So akhirnya aku terlepas dari lelaki itu. 

hahahaha..bijak kn pompuan ni..






Wednesday, 27 April 2011

SePasangG

haaa... ni nak bagi tahu yang aku dah dapat sepasang anak sedare, bukan kembar laaa,,haha, tapi 2nd anak sedara aku ni pompuan,,sukenyeeeerrr( ^_^ ). budak kecik ni dilahirkan pada 17 April 2011(bagusss, sume kumpul kul kat bln april) mula2 tu kak long aku nak letak nama MIA NUR FARISHA tapi, bila cari maksud nama, perkataan "mia" takde maksud laa pulak,, so, letak jer laa nama NUR FARISYA,,hampeh tol, aku punye laa semangat duk cari maksud nama tu. sampai tak ingat dah nak study,,hehe,,(alasan semata-mata) lebih kurang nama abang die laaa, FARIS..eish, ni yang buat aku nak balik rumah sekarang jugak nie,,alaaaaa, tak sabarnyaaa..MAAAAAAAAAAA!!!NAK BALIKKK!!!


nur farisya bt hamidi..slamt dtg ke alm baru!

haha,,faris sudah diketepikn,,sdeyh nyer 

alololo..comeynyer, cm cik mie die,,wahaha

yiss, jgn khenak ko adik deh,,hehe

p/s: agak2 kan, adik farisya nnti nk ltk nma ap ek?? sulong: faris, 2nd: farisya 3rd:???
hmmmm...still thinking..ZZZzzzzz..